miércoles, 22 de junio de 2011

Hostalrrich por jesús







Hostalrric


información general del estado


Hostalrich[1] (en catalán Hostalric) es un municipio español de la comarca catalana de la Selva, en la provincia de Gerona, situado al sur de la comarca a la izquierda del río Tordera.


Agricultura de regadío, explotación forestal, ganadería, industria química, alimentaria y papelera.

Hostalrich fue en la antigüedad zona de paso obligatorio en la ruta norte-sur, y el único paso natural entre Gerona y Barcelona.


población


3.998 hab. (2010)


un pcco de historia


Hostalric va ser a l'antiguitat zona de pas obligatori en la ruta nord-sud, i l'únic pas natural entre Girona i Barcelona.
En unes prospeccions fetes al turó del castell es van trobar restes del període ibèric. En època romana passava per aquest indret una bifurcació interior de la Via Augusta. Es van trobar restes d'aquesta via quan es va construir la carretera de Sant Hilari.
La població d'Hostalric sembla que va tenir el seu origen en un hostal documentat des del segle XI al lloc dit ONOTA, al peu de l'anomenat camí de França (antiga via romana).La primera referència documental clara d'Hostalric és de 1106, i en ella Guerau Ponç, vescomte de Cabrera, va jurar fidelitat a Ramon Berenguer III de Barcelona.
Les lluites feudals catalanes del final del segle XII van tenir ressò al castell d'Hostalric a causa del rebel temperament del seu senyor, Ponç III de Cabrera.
Amb el temps, els de Cabrera van convertir la vila d'Hostalric en la capital administrativa dels extensos territoris del seu vescomtat fins a l'extinció de la senyoria l'any 1836.



lugares que hemos estado



  • Castillo de Hostalrich, sobre un cerro volcánico que domina la población. Actualmente convertido en un lugar de turismo y en donde podemos encontrar un restaurante donde sirven a la carta y también banquetes nupciales.

  • Recinto amurallado con ocho torres cilíndricas.

  • Iglesia de Santa María, del s. XVII.

  • Red de túneles subterráneos que atraviesan el núcleo antiguo, popularmente denominados "minas".

  • Cueva del Relliguer; se cree que los judíos de la población las usaban para sus ceremonias.



fotos de los lugares

2 comentarios:

  1. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  2. en esta zona estado de vacaciones y meguto mucho y sobre todo el castillo.

    juliana

    ResponderEliminar